Χρονικό της κατάστασης στο λόμπυ & στημένα pvp

 • Ήθελα χρόνια να κάνω ένα τέτοιο ποστ στο φόρουμ, αλλά έλπιζα να το αποφύγω, αφού πίστευα πως κάποια στιγμή θα άλλαζε η κατάσταση. Δεν θα αναφερθώ φυσικά στην πρώτη και τη δεύτερη εποχή του pvp , γιατί κάποιοι δεν θα θυμούνται. Το μόνο που θα πω, είναι πως ναι , είχε πιο πολύ κόσμο το παιχνίδι και έπαιζαν πιο πολύ pvp. Έπαιζα κάθε μέρα για 3 χρόνια από τότε που ξεκίνησα το παιχνίδι και σταμάτησα για προσωπικούς λόγους όπως έλεγα τα τελευταία 4 χρόνια σχεδόν. Οι λόγοι μου, δεν διαφέρουν και πολύ από όσους ακολούθησαν σαν εμένα, να σταματούν να παίζουν pvp. Κάποιοι συνέχισαν το παιχνίδι με άλλες δραστηριότητες και άλλοι απλά το παράτησαν, είτε για προσωπικούς λόγους ή έχοντας σαν αφορμή την κατάσταση που επικρατούσε και επικρατεί.


  Νομίζω, ήρθε η ώρα να μιλήσω για αυτή τη κατάσταση ανοιχτά πια, μια κατάσταση που διατηρείται από ελάχιστα άτομα, δηλητηριάζοντας το παιχνίδι και κατ επέκταση τους παίκτες έχοντας μια τεράστια ευθύνη και βάρος για αρκετό κόσμο που το έχει παρατήσει και το παρατάει.

  Κατά πρώτον, πριν γίνω ποιο συγκεκριμένη στο pvp, θα αναφερθώ σε αυτούς , γενικά και αόριστα, που πιστεύουν πως το παιχνίδι τους ανήκει και που μπορούν να κάνουν ότι θέλουν σε αυτό και πάνω σε άλλους παίκτες, λες και είναι το τσιφλίκι τους. Το παιχνίδι, δεν ανήκει σε κανέναν, είναι για όλους τους παίκτες και δεν μπορούν να κάνουν ότι θέλουν. Στο παιχνίδι, είμαστε αντιμέτωποι με αποστολές και τέρατα και όχι με τους άλλους παίκτες. Δεν είναι ο σκοπός, οι παίκτες να "παίζουν" μαζί τους, με την ψυχολογία τους και τον χρόνο που αφιερώνουν μέσα σε αυτό, χαλώντας τους την διάθεση και διώχνοντας τους από αυτό. Έχουν χάσει την αίσθηση του παιχνιδιού κάποιοι και την πραγματική ουσία να "παίζεις", να συνεργάζεσαι και να μοιράζεσαι το χρόνο σου με τους άλλους. Έχοντας το παιχνίδι σαν στόχο, η ουσία είναι να φτιάξεις τον μάγο σου και να τον χρησιμοποιήσεις σε μάχη pvp, εναντίον πια άλλου παίκτη , εφόσον θέλει κάποιος να ασχοληθεί με αυτό.


  Παρόλα αυτά, ακόμα και να έχουν δοκιμάσει κάποιοι, το σιχάθηκαν ή έφυγαν από το παιχνίδι εντελώς, με τη κατάσταση που υπάρχει και υπήρχε και ίσως πάντα θα υπάρχει, αφού τέτοιου είδους παίκτες είναι της μόδας . Λίγοι παίκτες, που τους μετράς στα δάχτυλα του ενός χεριού, να τρομοκρατούν τον κόσμο που πάνε να παίξουν pvp. Είτε να τους περιμένουν σαν όρνια, να πάρουν καμιά νίκη από τους άμαθους και σε άγνοια παίκτες, ή να τους βρίσουν και προσβάλουν, για να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους εκεί και να κάνουν τα δικά τους αμέριμνοι, ή γιατί πολύ απλά θεωρούν το παιχνίδι δικό τους και κάνουν τα πάντα εναντίον άλλων παικτών, παραβιάζοντας όλους τους άγραφους κανόνες σωστής συμπεριφοράς σε ένα παιχνίδι αλλά κυρίως τους κανόνες του παιχνιδιού, παρακάμπτοντας τους με χίλιους τρόπους.


  Και εδώ θα αναφερθώ στην έννοια τι σημαίνει στημένο pvp:


  1ον) pvp που γίνεται μεταξύ ενός παίκτη, από διαφορετικούς λογαριασμούς, είτε με την ίδια είτε με διαφορετική Ip.

  2ον) pvp που γίνεται μεταξύ δυο παικτών, από διαφορετικούς λογαριασμούς, παραχωρώντας ο ένας στον άλλον νίκη, συνεχόμενα και κατ επανάληψη.

  Η πρώτη περίπτωση θεωρείται banable αφού δίνει τη δυνατότητα σε έναν παίκτη να χρησιμοποιήσει δυο λογαριασμούς του για να υπερέχει απέναντι σε άλλους παίκτες στο pvp, κερδίζοντας παράσημο που θα του δώσει πρόσβαση να πάρει εξοπλισμό που μόνο συγκεκριμένα παράσημα μπορούν να αποκτήσουν ή ακόμα και εισιτήρια αρένας σε τουρνουά pvp, αγοράζοντας εξοπλισμό με αυτά κτλ.

  Το δεύτερο είναι όπως λέει και ένας καλός μου φίλος, απλά ανήθικο.

  Για εμένα όμως, δεν διαφέρουν μεταξύ τους.


  Στην πρώτη περίπτωση, δεν μπορεί να αποδειχτεί ότι κάποιος κάνει στημένα, γιατί δεν κάνουν πια φυγές ή περάσματα, βάζουν απλά ένα ξόρκι μέσα , το κάνουν και αυτόματα το παιχνίδι τελειώνει υπέρ του άλλου, αφού δεν υπάρχουν κάρτες στην τράπουλα, για να μη φανεί στημένο. Ακόμα και τίκετ να κάνει κάποιος, αλλάζουν ip ή ακόμα και να μπαναριστούν , παρακάμπτουν την ip και μπαίνουν πάλι. Ή φτιάχνουν νέους λογαριασμούς μέσα σε λίγα λεπτά.


  Όπως λέει και ένας καλός φίλος μου, δεν χρειάζεται να έχει τελειώσει κάποιος το πανεπιστήμιο για να καταλάβει ποιος κάνει στημένα. Ρίχνοντας μια απλή ματιά στις 27 σελίδες της λίστας των ονομάτων των παικτών, που έχουν κάνει pvp στην κατάταξη στο λόμπυ, είναι αυτονόητο. Ή πολύ απλά πατώντας πάνω στο προφίλ του άλλου, θα δεις περισσότερες νίκες από ήττες σε δυσανάλογους αριθμούς και σε εκατοντάδες μάχες που δεν αντιστοιχούν στα Ελληνικά δεδομένα, σύμφωνα με τους παίκτες που παίζουν pvp και έχουν όλοι μόνο νίκες, χωρίς ήττες ή ελάχιστες ήττες. Στη λίστα επίσης, θα βρεις παίκτες πολέμαρχους σε διάφορα επίπεδα, αλλά το γελοίο είναι στο 2 επίπεδο, να έχουν πολλές νίκες και άλλους με 2 επίπεδο να χάνουν συνέχεια. Εκατοντάδες ονόματα. Μακάρι να έπαιζαν όλοι αυτοί, αλλά δεν είναι υπαρκτοί παίκτες. Είναι 5-6 άτομα που κάνουν αυτό το πράγμα συνέχεια και για όσο διαρκεί η τέταρτη εποχή. Είναι τόσο αξιοθρήνητο και τόσο απεχθές, που αποστρέφει όσους έχουν απομείνει. Ίδια ονόματα ή όχι, διαφορετικά επίπεδα, μια σαπίλα γενικά, τόσο παρακμιακό όσο δεν πάει άλλο. Η ένσταση μου δεν είναι μόνο εκεί, αφού τους επιτρέπει το παιχνίδι και όλοι όσοι τους βλέπουν να το κάνουν, να το συνεχίζουν. Η ένσταση μου είναι και και στο γεγονός πως για να έχουν το λόμπυ δικό τους, βρίσκουν πολλούς τρόπους να διώχνουν τους παίκτες με την συμπεριφορά τους, που είναι και αυτή "στημένη", για να έχουν το πεδίο "ελεύθερο".


  Με χαρoποιεί πάντως το γεγονός πως κάποιοι τελευταία, κάθονται και μαθαίνουν pvp από αυτούς, έστω και μετά από χρόνια, για να συμμετέχουν στο ladder. Θα σας δώ στην αρένα παιδιά και ας κερδίσουν οι καλύτεροι. Για εμένα προσωπικά, στο ladder, θα φανεί ποιος είναι πραγματικά πολέμαρχος, ακόμα και στρατιώτης να είναι στο παιχνίδι. Τα παράσημα του παιχνιδιού είναι αληθινά για ελάχιστους. Ας ξεχωρίσουμε ποιοι είναι τελικά αυτοί που αξίζουν.


  Η 5η εποχή έρχεται σύντομα στο Αμερικάνικο. Ελπίζω μέχρι τότε να έχετε μάθει pvp κάποιοι "πολέμαρχοι", γιατί όλα τα αποτελέσματα θα μηδενιστούν. Για να μπορείτε να παίζετε με όλους όσους θα έχουν επιστρέψει ή θα έχουν μάθει να παίζουν μέχρι εκείνη τη στιγμή, παλιοί και νέοι παίκτες και να αποκτήσετε τα παράσημα με την αξία σας.

  Και μη ξεχνάτε πως ένας καλός παίκτης, λέγεται αυτός που ναι μεν παίζει καλά κατά 50%, έχει και τύχη κατά 40%, αλλά έχει και ένα ακόμα +10% λόγω της συμπεριφοράς του για να φτάσει το 100%. Η επιλογή δική σας που θέλετε να ανήκετε. Στους μέτριους ή στους άριστους. Ή ακόμα και στους ανύπαρκτους, που ούτε ξέρουν ούτε έχουν σωστή συμπεριφορά παίκτη.


  Όσο για την υποστήριξη που όλη την ώρα κοπανάνε κάποιοι οτι δεν κάνει κάτι, θα πω κάτι. Δεν νομίζω ότι μπορεί να κάνει την νταντά κανενός. Η συμπεριφορά του καθενός, έχει βάρος στον ίδιο που την κάνει και δεν είναι ευθύνη κανενός να βάλει μυαλό σε κάποιον που δεν έχει την νοητική ικανότητα να καταλάβει τι σημαίνει η φράση σεβασμός στον συμπαίκτη μας!


  Προσκαλώ όλους τους παίκτες, παλιούς και μη, που σταμάτησαν ή θέλουν να πάρουν μέρος, να ξεκινήσουν να δηλώνουν συμμετοχή μέσα από τον σέρβερ μου ή μέσα από το κανάλι του Ευρωπαϊκού στο σύστημα ladder.


  Τέλος, θέλω να πω ανοιχτά, σε όλους αυτούς τους δήθεν "πολέμαρχους" που δεν τους αξίζουν τα παράσημα που φοράνε, να ωριμάσουν πια και να αφήσουν στην άκρη όλα όσα ήξεραν και να παίξουν επιτέλους pvp. Τους προκαλώ ανοιχτά, να πάρουν μέρος στο Ladder και αν δεν είναι μέσα στον σέρβερ μου κάποιοι, να δηλώσουν συμμετοχή μέσο του Ευρωπαϊκού, εφόσον βρουν αντίπαλο, να δούμε τι ξέρουν επιτέλους τόσα χρόνια σαν "πολέμαρχοι" που είναι.


  Σας περιμένω όλους παιδιά, να παίξουμε επιτέλους καλό και σωστό πβπ.


  Και για όσους παίζουμε παιχνίδια θα πώ την εξής φράση που πιστεύουν πολλοί ότι ισχύει, αλλά χωρίς να ξέρουν την σωστή εξήγηση:


  "Τίποτα δεν είναι αληθινό, όλα επιτρέπονται. -Για να πούμε ότι τίποτα δεν είναι αληθινό, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι τα θεμέλια της κοινωνίας είναι εύθραυστα και ότι πρέπει να είμαστε οι ποιμένες του δικού μας πολιτισμού. Για να πούμε ότι όλα επιτρέπονται, θα πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε οι αρχιτέκτονες των ενεργειών μας και ότι πρέπει να ζήσουμε με τις συνέπειές τους, είτε είναι ένδοξες είτε τραγικές ".

  Φρεντερικ Νίτσε/ Η γενεολογία της ηθικής. • Πολύ ωραία ΟΛΑ αυτά και πραγματικά.


  Θα'θελά και εγώ να πω κάτι έτσι απλά και όποιος το "πιάσει" τα υπόλοιπα περισσεύουν ;)


  Το παιχνίδι είναι στημένο και από πριν ξεπουλημένο.

 • sorry φίλε αλλά η λέξη "ξεπουλημένο" είναι πολύ βαριά για ένα παιχνίδι και ειδικά αν αυτό είναι το wizard101 που μας έχει χαρίσει όμορφες αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια. Και το παιχνίδι δεν είναι στημένο απλά στις κατατάξεις των pvp κάποιοι "έξυπνοι" παίρνουν στημένα πόντους για να νιώθουν ωραία με τον εαυτό τους.

  :death:Μάικλ*death* - 33 :star_::flg_gr:

  :life:Μάικλ Δρομέας Δράκου*life* - 25 :star_::flg_gr: